En iyi ücretsiz oyunlarEn kaliteli hemde ücretsiz en güzel oyunları oynayın.
REKLAM
Reklam

Bilardo Nasıl Oynanır (Amerikan, 3 Top, 3 Bant, 15 Top)

Bilardo nasıl oynanır sorusu bilardoya merak saran birçok oyuncunun yanıt aradığı bir cevaptır. Hele ki birde bilardonun birden fazla çeşide sahip olması teknik açısından farklılıklar taşıması nedeni ile oyuncular hepsini öğrenmek ve hepsini öğrenmek için detaylı bir araştırmaya girişir. Eğer bahsedilen kitlede yer alıyorsanız ve siz de bilardoyu öğrenerek bu renkli ve zevkli sporu yapmak istiyorsanız aradığınız bütün bilgiyi bu içerikte bulabilirsiniz.

Amerikan Bilardo Nasıl Oynanır?

Amerikan bilardo temelde çok basit oynanan bir oyundur. Rakibinizle oynadığınız bu oyunda topların yarısı rakibinizin yarısı sizindir. Bilardo oyunu bant atışı ile başlar. Bu aşamada atışı kazanan oyuncu ilk oynama hakkına sahip olur. İlk atış ile deliğe düşürülen topun diğer cinsleri o oyuncunun topları olur. Bu etapta rakibinizden önce kendi toplarınızı deliklere düşürerek oyunu kazanmanız gerekir.

Amerikan bilardo oynarken yapmamanız gereken tek şey siyah 8 numaralı topu yanlışlıkla ya da bilerek deliğe düşürmemenizdir. Tabladaki bütün toplar bitmeden siyah topu düşürürseniz oyunu kaybedersiniz. Bunun haricinde ıstakayı beyaz topa getirerek beyaz top üzerinden diğer toplara ulaşmanız ve topları deliklere düşürmeniz basit şekilde bilardo oynamanız için gayet yeterlidir.

Oyun esnasında eğer siz rakibinizin topunu deliğe düşürürseniz bu durum rakibinize puan olarak yansır. Tam tersi durum da sizin lehinize bir puan kazanmanız anlamına gelir.

Amerikan bilardo nasıl oynanır sorusuna cevap bulduktan sonra diğer bilardo oyun türlerinin nasıl oynandığına dair detayları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

3 Top Bilardo ve 3 Bant Nasıl Oynanır?

Bilardo severlerin yanıt aradıkları bir diğer soru 3 top bilardo nasıl oynanır konusudur. Bilardonun bir diğer türü olan 3 top bilardo oyunu 3 adet top ile oynanması nedeni ile bu ismi almıştır.

3 top bilardo nasıl oynanır konusunu açıklarken bu oyunun normal bilardodan farklı olduğunu belirtmekte fayda vardır. Yani eğer 3 top bilardo oynama düşünceniz varsa biraz daha ileri düzey top isabet yeteneğinizin olması gerek dersek yanlış olmaz.

3 top bilardo oyunu delikler olmadan oynanır. Beyaz, sarı ve kırmızı toplardan oluşan bu oyunda temel amaç tek hamle ile üç topa birden değmektir. Yani hedef topunuz ile diğer iki topa aynı anda dokunmanız gerekir.

3 bant bilardo oyunu ise 3 topun daha zor halidir. Yani topu attığınızda topun önce 3 banda çarpması ve ardından yine tek hamlede diğer topa değmesi gerekir. Bu oyun fazlası ile zekâ gerektirir ve oyuncular hamle yapmada önce mantık yürüterek hamlelerini gerçekleştirirler.

15 Top Bilardo Nasıl oynanır?

15 top nasıl oynanır sorusunu merak eden kitle bir hayli fazladır. Çünkü bilardonun en sık tercih edildiği türü 15 top bilardo oyunudur. 15 top bilardo oynama bir nevi 8 top ile aynıdır. Toplar 8 top stiline göre dizilir ve siyah top ortaya alınır. İlk vuruş ile oyun başlar.

8 toptan farklı olarak bu oyunda oyuncuların kendi topları yoktur. Yani istediğiniz topu deliğe düşürmekte özgürsünüz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bir şey var ki oda deliğe atmadan önce topu hangi deliğe atacağınızı rakibinize açıklamalısınız. Eğer açıkladığınız delikten başka yere düşerse top geri çıkartılır ve hamleniz geçersiz sayılır. 15 top bilardo oynama kuralına göre en fazla topu deliğe düşüren oyuncu oyunu kazanır.

Yorumlar

Yorum yaz