En iyi ücretsiz oyunlarEn kaliteli hemde ücretsiz en güzel oyunları oynayın.
REKLAM
Reklam

Bilardo Kuralları Nelerdir?

Bilardo kuralları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, oyunu kurallarına göre oynamanızı sağlar. Bilardo bugün dünya genelinde en fazla tercih edilen sporlar arasında yer alır ve oldukça popülerdir. Bilardo kuralları hakkında bilgi alarak ve bilardo terimlerini öğrenerek siz de başarılı bir bilardo oyuncusu olabilirsiniz. Bilardo kuralları ve bilardo hakkında bilmeniz gereken birçok bilgiye bu yazıdan ulaşabilir ve sizler de geleceğin yenilmez oyuncuları arasındaki yerinizi alabilirsiniz.

İlk Bilardo Kuralı Sırayı Belirleyen Bant Atışıdır

Bant atışı kuralı ile oyuna ilk önce hangi oyuncunun başlayacağı belli olur. Kural gereği attığınız topun rakibinizden önce karşı banda değmesi ve tekrar size gelerek sizin bandınıza en yakın mesafede durması gerekir. Eğer bu atışta rakibiniz bunu sağlarsa bu durumda da bilardo kuralı gereği ilk hamle rakibinize geçmiş olur.

İkinci Bilardo Kuralı Topların Dizilimidir

Bilardoda toplar iki temel gruba ayrılır. Topların bir grubu düz diğer grubu paçalı olarak adlandırılır. 8 numara olarak adlandırılan top ise siyah renktir ve dizilimde bu topu tam üçgenin orta kısmına yerleştirmeniz gerekir. Tam ortayı bulmak için sizden taraf en öndeki tek topun iki sıra arkasındaki sırayı düşünebilirsiniz. Diğer topları da üçgen biçimi alacak şekilde siyah topun etrafına dizerseniz bilardo top dizilim kuralı aşamasını başarı ile yerine getirmiş olursunuz.

Bilardoda Açılış Kuralları

Açılış kelimesinden oyunu başlatmak anlamını çıkartabilirsiniz. İlk oyuna başlayan oyuncu bilardo açılış kuralları gereği atış sonrasında en az bir topu deliğe atmalıdır. Eğer hiçbir top atılmadıysa bu kez en az dört topun karşı banda yakın olması gerektiği kuralı uygulanır. Eğer atışta bu durumu da göremiyorsanız sıra rakibe geçer. Rakibin bu durumda 3 farklı seçeneği bulunur;

  • Ya oyuna devam eder,
  • Ya topların yeniden dizilmesini ister ve kendisi açılış yapar,
  • Ya da topları dizdirir ve tekrar oyuncudan açılış ister.

Bilardo Kuralı Gereği İlk Düşen Topun Cinsi O Oyuncunun Olur

Eğer tek atışta oyuncu bir topu deliğe göndermeyi başarmış ise bu durumda bilardo açılış kuralları ile oyun açılmıştır ve oyuna devam edebilirsiniz. Bu aşamada oyuncu eğer hangi top çeşidini deliğe göndermiş ise o topun diğer grubu da o oyuncunun olur. Yani siz oyun başında paçalı top ya da düz toplar benim olsun diyemezsiniz.

Bilardo Kuralı Gereği Siyah Topu Düşüren Oyunu Kaybeder

Bilardo kuralları arasında belki de en temel kural bilardo siyah top kuralı dersek yanlış olmaz. Eğer iddialı bir oyuncu olmak istiyorsanız siyah topa dikkat etmelisiniz. Oyun içerisinde temel kural bütün topları deliğe atmak iken, siyah top için bu geçerli değildir. Eğer oyun bitmeden siyah topu kazara veya bilerek deliğe düşürürseniz rakibinizden önde bile olsanız oyunu kaybedersiniz. Size ait olan topların hepsini deliğe attıktan sonra siyah topa sıra gelir ve siyah topu en son deliğe atmanız ile oyunu kazanabilirsiniz.

Bilardo Kuralları Oyununuzun Türüne Göre Değişir

Bilardo çok farklı oyun seçeneği olan bir oyundur. Her oyun kendi içerisinde farklı kurallara sahiptir. Bu nedenle oyuna başlamadan önce hangi stilde oynayacağınıza karar vermeniz gerekir. Tercih edeceğiniz oyun moduna göre uyacağınız temel bilardo kuralları da belirlenmiş olur.

Yorumlar

Yorum yaz